JULIJA SCHWEIGERT OSVOJILA BRONCU NA EUROPSKOM STOLNOTENISKOM TURNIRU Croatia Open IGRAVŠI ZA REPREZENTACIJU HRVATSKE

Od 26. – 30. travnja 2023.g. u Osijeku se igrao turnir CROATIA OPEN pod pokroviteljstvom ETTU-a krovne europske  stolnoteniske organizacije. To je nova serija turnira za mlade, a prvi puta se zaigralo u Osijeku. Na turniru su se natjecali igrači i igračice iz Azerbajdžana, Češke, Belgije, Cipra, Njemačke, Gruzije, Grčke, Crne Gore, Portugala, Slovenije, Mađarske i Hrvatske. 

Na turniru je svoju predstavnicu imao i STK Donji Miholjac – JULIJU SCHWEIGERT koja je po prvi puta zaigrala u dresu reprezentacije.

Julija se natjecala u kategoriji  U-13 (pojedinačno, u parovima i ekipno). Pojedinačno je postigla izvrstan uspjeh, te je tako JULIJA osvojila BRONCU.

Od naših osam reprezentativki, osim Julije samo se još jedna natjecateljica Lana Benko (STK TIS Zagreb) popela na postolje osvojivši ZLATO.

Julija je ispala u polufinalu 1:3 od Lucie Syokorove (Češka). U četvrtfinalu je pobijedila drugu nositeljicu turnira Yaghmur Mammadli (Azerbajdžan) 3:2, te tako napravila veliki podvig.

U parovima se Julija natjecala s Barbarom Tepeš (STK Zagreb) gdje su ispale u četvrtini finala, a u ekipnom djelu igrala je za Hrvatsku 3.

U ovoj kalendarskoj godini planirano je i trebalo bi se igrati ukupno pet turnira Europe Youth Series, a gradovi domaćini, osim Osijeka, bit će Podgorica (Crna Gora), Plzen (Češka), Loutraki (Grčka), Nevesehir (Turska).

Povezane objave