Konferencija „Održivost sportskih građevina i velikih međunarodnih sportskih natjecanja kao poticaj prema „zelenijem sportu“ i BeCroactive nagrada

Ministarstvo turizma i sporta je u suradnji sa Sportskom zajednicom OBŽ-e održalo 30. studenoga 2023.g. konferenciju na temu „Održivost sportskih građevina i velikih međunarodnihsportskih natjecanja kao poticaj prema „zelenijem sportu“. Konferencija je održana na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, a bila je namijenjena predstavnicima nacionalnih saveza i jedinica lokalne samouprave. Na konferenciji su predstavljene Preporuke radnih stručnih skupina EU o zelenom sportu, te kriteriji za izgradnju sportskih građevina i organizacija velikih sportskih manifestacija/natjecanja.

U sklopu konferencije održana je dodjela nagrade #BE CROACTIVE.

BeCroactive nagrada je nagrada koju dodjeljuje Ministarstvo turizma i sporta u sklopu obilježavanja Europskog tjedna sporta, a cilj joj je prikazati uspješne projekte i pojedince koji doprinose promociji sporta odnosno prepoznati one koji šire poruku Europskog tjedna sporta #BeActive i koji su se u protekloj godini istaknuli u promicanju tjelesne aktivnosti i bavljenja sportom u Republici Hrvatskoj. Nakon prijava za Nagradu na koju su se mogli prijaviti pojedinci ili ustanove uslijedio je izbor najboljih kandidata, te je održana dodjela nagrada za koju je bio prijavljen i član KK Donji Miholjac Marko Prusina, trener, koji je predložen ispred svoga kluba kao pojedinac za promociju sporta, a koji je izabran kao finalista i dobitnik je nagrade od strane povjerenstva Ministarstva turizma i sporta RH. Marko Prusina je dobitnik nagrade u kategoriji Lokalni heroj. Dodjela nagrada održana je 30. studenoga 2023. u Osijeku. Nagrade su se dodjeljivale u četiri kategorije: Lokalni heroj, Obrazovanje, Radno mjesto te Međugeneracijska uključenost.

Povezane objave