NAGRADA ZA OSTVARENE VRHUNSKE SPORTSKE REZULTATE U 2022.g.

Jučer, 23. siječnja 2023.g. u Velikoj vijećnici dvorca Mailath održana je dodjela > Nagrada za vrhunske sportske rezultate> u 2022.g., a koja se odnosi na uzrast sportaša i sportašica osnovne i srednjih škola. Nagradu dodjeljuje Izvršni odbor Zajednice športskih udruga grada Donjeg Miholjca, a Nagrade je uručio Goran Aladić, gradonačelnik grada Donjeg Miholjca. Ovom prilikom nagrađuju se oni najbolji i najuspješniji na području djelovanja Zajednice za postignute sportske rezultate koji su ostvareni u protekloj 2022.godini. Nagrađuju se za uloženi trud, rad, odricanje i zalaganje na njihovim treninzima i naravno uspjesima, te rezultatima kojima su se istaknuli na svojim natjecanjima tijekom godine. Nagrada se odnosi, odnosno dodjeljuje, učenicima osnovnih i srednjih škola.

Tatjana Kolarić, predsjednica Zajednice športskih udruga Grada Donjeg Miholjca istaknula je neka od najvažnijih postignuća tijekom 2022. godine za sve nagrađene, a oni su:

Stolnoteniski klub Donji Miholjac Ekipa mlađih kadetkinja, koja je osvojila drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske koje se održalo u Splitu. Nastupile su u sastavu: Julija Schweigert, Hana Čmelak, Hana Miličić i Laura Vidaković uz vodstvo trenera Alena Vuzema. Osvojenim drugim mjestom na prvenstvu Hrvatske djevojčice su nastavile niz osvajanja medalja na ekipnim i pojedinačnim prvenstvima Hrvatske.

RŠU  Udica  Donji Miholjac kadetska ekipa u sastavu Patrik Drašković, Domagoj Šerić, Samuel i Zlatko Kovačević uz vodstvo trenera Igora Kovačevića ostvarili su u finalu Kupa Hrvatske održanom u Rokovcima – Andrijaševcima na rijeci Bosut uvjerljivo 1.mjesto, te postali prvaci Države za 2022.godinu. Pobjednici su u Županijskoj ligi Saveza ribolovnih sportova Osječko – baranjske županije, te na natjecanjima Mini – lige Zajednice ribolovnih udruga Donji Miholjac uvjerljivo osvajaju 1. mjesto.

Uz njih tu je i Mia Sudarić, članica je juniorske ekipe RŠU  Udica Donji Miholjac koja je ostvarila odlične rezultate u svim razinama natjecanja ribolovnog sporta, a svoje najveće rezultate Mia je ostvarila u kategoriji Casting, gdje je kao reprezentativka Hrvatske sudjelovala na svjetskom prvenstvu za juniorke u Budimpešti.   

Hrvački klub FAMI  Donji Miholjac Hrvoje Puljić, član hrvačkog kluba FAMI Donji Miholjac, koji ujedno nastupa za Hrvatsku hrvačku reprezentaciju i viceprvak je Hrvatske do 17 godina. Za svoj klub nastupio je na Međunarodnom turniru u hrvanju Arena Open održanom u Puli gdje osvaja 1.mjesto. Na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za U 17 koje se održalo u Vrbovcu osvaja 2.mjesto.

Laura Bogatić, članica hrvačkog kluba FAMI Donji Miholjac, te ujedno nastupa za hrvatsku hrvačku reprezentaciju i prvakinja je Hrvatske do 15 godina. Na prvenstvu Hrvatske za mlađe i starije djevojčice održanom u Bujama osvaja 1.mjesto u kategoriji do 50 kg. Nastupila je na Prvenstvu Balkana koje se održalo u Bukureštu – Rumunjska kao članica ženske hrvačke reprezentacije Hrvatske gdje je osvojila 5.mjesto.

Ena Zemunić članica hrvačkog kluba FAMI Donji Miholjac, te ujedno nastupa za hrvatsku hrvačku reprezentaciju i prvakinja je Hrvatske do 15 godina. Na prvenstvu Hrvatske za mlađe i starije djevojčice održanom u Bujama osvaja 1.mjesto u kategoriji do 46 kg. Nastupila je na Prvenstvu Balkana koje se održalo u Bukureštu – Rumunjska kao članica ženske hrvačke reprezentacije Hrvatske gdje je osvojila 5.mjesto.

Gradonačelnik Goran Aladić je u svome obraćanju zaželio svim sportašima i sportašicama puno uspjeha u daljnjem radu i treniranju, te da odrastajući postanu čestiti ljudi koji će biti na ponos kako gradu, tako i županiji i cijeloj Hrvatskoj. Mladim sportašima i sportašicama na izvrsnim rezultatima čestitala je i predsjednica Zajednice športskih udruga Grada Donjeg Miholjca Tatjana Kolarić, te im poželjela sreću na daljnim treninzima i postizanju još i boljih rezultata u budućnosti, a također i njihovim trenerima koji se trude i ulažu svoje vrijeme i znanje u rad svojih klubova. Predsjednica Zajednice je također zahvalila gradonačelniku na suradnji i podršci u sportu, te ulaganjima i pomoći koju Grad ulaže u rad klubova.

Povezane objave