OBILJEŽEN HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN

9. rujna 2018.g. na školskom igralištu Osnovne škole „August Harambašić“ Donji Miholjac obilježili smo Hrvatski olimpijski dan. Taj dan posvećen je utemeljenju Hrvatskog olimpijskog odbora. 

Cilj obilježavanja toga dana je promicanje važnosti tjelesnog vježbanja i poticanje svih udruga, vrtića, škola, rekreacije i građanstva na bavljenje tjelesnom aktivnošću. Poveznica svih je bijela majica, koja predstavlja mir – „zastava prijateljstva“.

Osnovni moto: BRŽE, VIŠE, JAČE

Tijek obilježavanja:
Ispred prostorija DND-a Donji Miholjac, uz organizaciju volonterki DND-a i ZŠU-a, djeca su mogla sudjelovati u Malom atletskom petoboju, koji se sastojao od: trčanja na 20 m, skok u dalj s mjesta, skok u vis, bacanje kugle i bacanje koplja(vortexa) te tako usporediti svoj rezultat s rezultatom poznatih svjetskih olimpijaca, koji su bili osvajači olimpijskih medalja.

Nakon toga na školskom igralištu predstavili smo i prezentirali većinu sportskih klubova, koji djeluju u našem gradu (tenis, stolni tenis, odbojka, košarka, rukomet, šah, hrvanje i taekwondo) te sportsku rekreaciju (zumba, yoga, Gong-zvučna kupka), na koje su se potom djeca i građani rado i zainteresirano uključili.

Svim sudionicima, a naročito voditeljima pojedinih aktivnosti, se zahvaljujemo te se nadamo vidjeti i dogodine na istome mjestu.

Nadamo se da ste svi uživali i barem malo aktivno sudjelovali!!!

Povezane objave