Održan Memorijal Mirko Abramović u Varaždinu

Protekloga vikenda STK Donji Miholjac sudjelovao je na međunarodnom turniru Memorijal Mirko Abramović koji se već tradicionalno održava u organizaciji STK Varaždin. Na njemu je nastupilo oko 500-injak igrača i igračica iz BIH, Slovenije, Srbije, Ukrajine, Indije i Hrvatske, a turnir se održavao na 20 stolova u varaždinskoj Areni. Naš donjomiholjački stolno-teniski klub predstavljalo je 11 igračica koje su branile boje svoga kluba.

Zlatko Pospiš, predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza iskoristio je ovu prigodu, pa je tako dodijelio treneru Alenu Vuzemu priznanje za izniman doprinos razvoju stolnog tenisa na području OBŽ-e i grada Donjeg Miholjca.

U subotu je čak osam najmlađih kadetkinja igralo na turniru, a poseban je uspjeh što je čak šest igračica ušlo u osminu finala.

Lana Dumančić i Marija Miličić nisu uspjele proći svoje skupine, ali su došle do novih bodova. U osmini finala ispale su Lucija Balent, Zita Petrović, Marija Miličević, Tamara Grobotek i Lota Kalazić dok je najdalje došla Lucija Miličić. Ona je u četvrtfinalu izgubila od igračice MGK Drava Žabnik.

U nedjelju su nastupile tri djevojke – Hana Miličić, Laura Vidaković i Julija Schweigert, u kategoriji mlađih kadetkinja, a najdalje je došla Julija osvojivši broncu – 3.mjesto. Ona je u polufinalu izgubila od igračice iz Bjelovara koja je bila i pobjednica turnira, Laura je ispala u 1/16 finala, a Hana u napetom meču osmine finala koji je izgubila od igračice iz Šibenika.

Hana, Julija i Laura

Igračice su na turniru vodili treneri: Alen Vuzem i Anton Smrekar.

Sveukupni rezultat pokazuje trud i rad, te stalnu mnogobrojnost djevojčica u školi stolnog tenisa u Donjem Miholjcu.

Povezane objave