Održana svečanost Sportaš 2021.

U Velikoj vijećnici dvorca Mailath, 22. srpnja 2022.g. u Donjem Miholjcu održana je tradicionalna svečanost „Sportaš“ u organizaciji Grada Donjeg Miholjca i Zajednice športskih udruga grada Donjeg Miholjca.

Svečanost su otvorili Vladimir Skeledžija, tajnik ZŠU-a i Filip Đurković, dopredsjednik ZŠU-a grada Donjeg Miholjca.

Najuspješniji sportaš je Fran Šoš, dugogodišnji igrač Šahovskog kluba Donji Miholjac, a najbolji športski kolektiv je RŠU UDICA iz Donjeg Miholjca. Najuspješnijim sportskim djelatnikom proglašen je Renato Ott, član NK Jedinstvo Donji Miholjac.

Priznanja njima i perspektivnim mladim sportašima uručio je Goran Aladić, gradonačelnik grada Donjeg Miholjca koji je svima nagrađenima čestitao, te rekao kako zna koliki je potreban trud, zalaganje i odricanje u sportu. Naglasio je razumijevanje, te potrebe klubova za koja Grad pomaže ulaganjima u sport koja tako iznose 1,3 milijuna kuna, te potrebnim ulaganjima u infrastukturu koja se redovito potpomažu.

Priznanje za poseban doprinos razvoju i popularizaciji sporta dobio je Mirko Maroslavac, dugogodišnji kuglač, član Kuglačkog kluba Donji Miholjac. Priznanje mu je uručio Dubravko Ižaković, tajnik Zajednice sportskih udruga Osječko-baranjske županije.

Perspektivni sportaši:

Luka Jović i Patrik Krušec – NK Jedinstvo Donji Miholjac

Domagoj Pejin – NK Sv.Đurađ

Domagoj Šerić i David Šimara – NK Donji Miholjac

Ana Knežević – OK Donji Miholjac

Zara Petrović- HK Fami Donji Miholjac

Niko Milić – TK Donji Miholjac

Hrvoje Ivanković – BK Maraton Donji Miholjac

Ena Guba – RŠU Udica Donji Miholjac

Mateo Antolović – ŠRD Đurađ, Sv. Đurađ

Lucija Miličić – STK Donji Miholjac

Karlo Perasić – RK Mladost Donji Miholjac – mini rukomet

Povezane objave