SVEČANOST PROGLAŠENJA “SPORTAŠ” 2019.g.

4. ožujka 2020.g.  u organizaciji Grada Donjeg Miholjca i Zajednice športskih udruga grada Donjeg Miholjca održana je svečanost proglašenja “Sportaš” 2019.g. 

Svečanosti su prisustvovali nominirani sportaši i sportašice, sportski djelatnici, predstavnici sportskih klubova članova Zajednice, gospodin Goran Aladić gradonačelnik grada Donjeg Miholjca, gospodin Tomislav Brusač zamjenik gradonačelnika, gospodin Dubravko Ižaković predstavnik Sportske zajednice Osječko-baranjske županije,mediji (STV, Glas Slavonije i RDM) te veliki broj roditelja i građana Donjeg Miholjca.

Svečanost je pozdravnim govorom otvorila predsjednica Zajednice Tatjana Kolarić. Prisutne je također pozdravio i uputio čestitke sportašicama, sportašima i sportskim djelatnicima na postignutim rezultatima u protekloj godini gradonačelnik Goran Aladić i tajnik Športske zajednice Osječko-baranjske županije Dubravko Ižaković. Nazočnima se obratio i gospodin Vedran Aladić, kojemu je uručena posebna nagrada Osječko-baranjske županije. Priznanja najuspješnijim sportašicama, sportašima i sportskim ekipama uručili su gradonačelnik Goran Aladić i tajnik Zajednice Osječko-baranjske županije Dubravko Ižaković.  Prisutnima se obratio i Vladimir Skeledžija, tajnik ZŠU-a grada Donjeg Miholjca rekavši kako su Članovi Skupštine Zajednice športskih udruga grada Donjeg Miholjca na svojoj sjednici održanoj 19. veljače 2020. godine, a na osnovu dostavljenih podataka sportskih klubova i udruga, donijeli Odluku o dodjeljivanju priznanja perspektivnim sportašima, najuspješnijim sportašima, istaknutim sportskim djelatnicima i sportskim kolektivima u 2019. godini. Ovom  prigodom se u ime članova Zajednice zahvalio gradu Donjem Miholjcu te gradonačelniku Goranu Aladiću na velikoj brizi za donjomiholjački sport, za sva ulaganja u sport u protekle tri godine i pomoć sportskim klubovima i udrugama kroz različite projekte i na razne načine.
To pokazuje i projekt, kojim će Grad ove godine financirati kupovinu hrvačke strunjače u iznosu od 67.506,60 kn te je bon za istu gradonačelnik uručio predsjedniku hrvačkog kluba Fami.

Svojim glazbenim točkama prisutne su zabavili članovi Gradske limene glazbe Grada Donjeg Miholjca i učenici Osnovne glazbene škole: Ivan Galović (gitara),  Petra Kolarić (gitara) i Tena Aladić (klavir) sa svojim mentorima.

Najuspješnijim sportašem/icom u 2019. godini proglašena je
Mirta Štiks  iz hrvačkog kluba “Fami” Donji Miholjac.

 Najuspješnijim sportskim kolektivom proglašen je hrvački klub “Fami” Donji Miholjac.


U kategoriji perspektivnih sportaša i sportašica najuspješnijima su proglašeni: 

HRVANJE – Juraj Žiga Jagodić – Hrvački klub “Fami” Donji Miholjac
HRVANJE – Kata Majdenić – Hrvački klub “Fami” Donji Miholjac
KOŠARKA  – Tomislav Petrovicki –  Košarkaški klub Donji Miholjac
NOGOMET – Luka Perković – ŠNK „Jedinstvo” Donji Miholjac
RUKOMET – Bruno Krušec – RK „Donji Miholjac”
RUKOMET – Andrija Šiljeg – RK „Donji Miholjac”
STOLNI TENIS – Hana  Miličić – STK Donji Miholjac
STOLNI TENIS – Julija Schweigert – STK Donji Miholjac
TENIS – Filip Koščak – TK „Donji Miholjac”
ŠAH – Alen Zemunić – Šahovski klub „Donji Miholjac”

U kategoriji Izniman doprinos u sportu: VEDRAN ALADIĆ – posebna nagrada OBŽ za promociju i doprinos u razvoju sporta.

U kategoriji SPORTSKI DJELATNIK, plaketu je dobio LIBERTO ZVOCAK KK Donji Miholjac.

Po završetku svečanosti predsjednica Zajednice se zahvalila svim prisutnima na dolasku i još jednom čestitala  svima koji su zaslužili ova Priznanja te zaželjela da i ova 2020. godina. obiluje dobrim sportskim uspjesima i fair-playom. 

                                        Tatjana Kolarić,
predsjednica ZŠU-a Grada Donjeg Miholjca

                                                    

Povezane objave