IZVRSNI REZULTATI HK Fami NA 1. MEĐUNARODNOM HRVAČKOM TURNIRU “Zlatna kokica 2022.”

U organizaciji Hrvačkog kluba Podravka u subotu 10.12.2022. u sportskoj dvorani ‘Vinko Zember’ u Koprivnici održan je 1. Međunarodni hrvački turnir Grada Koprivnice za djevojčice pod nazivom ‘Zlatna kokica’.
Turnir je bio pod pokroviteljstvom Grada Koprivnica i glavnog sponzora kluba Podravka.
Na turniru je sudjelovalo više od stotinu hrvačica iz šest zemalja, odnosno 20 klubova iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske, Srbije i Slovačke.

S obzirom na to da se radilo o prvom takovom turniru na kojem su nastupile isključivo djevojčice, konkurencija, ali ponajviše kvaliteta turnira zaista je bila na zavidnom nivou.
Kao što je bilo i najavljeno, djevojčice su se natjecale u tri uzrasne kategorije. Najstarija grupa hrvačica (djevojčice rođene od 2008.-2010) hrvale su se u devet težinskih kategorija, isto kao kao i mlađe djevojčice rođene 2011.-2013. godine. Početnice rođene 2014. i 2015. godine hrvale su se u 6 težinskih kategorija.
Turnir je otvorio koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić: Veliko hvala našem Hrvačkom klubu Podravka koji zaista radi sjajne stvari sa svim uzrasnim kategorijama. Jako smo ponosni na povijest i sadašnjost hrvanja u Koprivnici i kad vidimo sve vas ovdje uopće ne sumnjam da će tako biti i dalje pogotovo jer su napravili jedan veliki iskorak organiziravši prvo međunarodno natjecanje isključivo za djevojčice – rekao je gradonačelnik Jakšić.
Sve pobjednice po kategorijama osim zlatnih medalja primile su i poklon pakete glavnog sponzora kluba Podravke, te ruže koje je osigurao klub domaćin.

Na turniru su boje Grada Donjeg Miholjca branile hrvačice hrvačkog kluba Fami Donji Miholjac pod vodstvom trenera Borisa Štiksa i Mladena Falamića.

Na izuzetno jakom međunarodnom turniru naše hrvačice ostvarile su zavidne rezultate i ekipno zauzele 5. odnosno 4. mjesto sa istim brojem bodova kao hrvačice iz Slatine.
U kategoriji djevojčice početnice 2014-2015 do 27 kg borila se:
Tina Falamić koja se izborila za 2. mjesto – srebro.
U kategoriji mlađih djevojčica 2011-2013 do 28 kg borile su se:
Una Zubčić koja se izborila za 4. mjesto.
Nina Falamić koja se izborila za 3. mjesto – broncu.
U kategoriji starijih djevojčica 2008-2010 borile su se:
Anja Falamić koja se izborila za 1. mjesto – zlato do 66 kg.
Zara Petrović se izborila za 2. mjesto – srebro do 58 kg.
Ena Zemunić koja se izborila za 3. mjesto – broncu do 50 kg.
Rea Zubčić koja se izborila za 3. mjesto – broncu do 39 kg.

Povezane objave