Najmlađe kadetkinje osvojile 2. mjesto na PH u stolnom tenisu

Ekipno srebro i tri bronce u ženskim parovima osvojile su djevojčice Stolnoteniskog kluba Donji Miholjac na Prvenstvu Hrvatske za najmlađe kadetkinje u Zagrebu, koje se održavalo od 14. do 16. travnja u prostorijama Velesajma. Na prvenstvu je sudjelovalo osam najboljih ekipa i 32 najbolje stolnotenisačice unutar kategorije. U ekipnom dijelu natjecanja djevojčice su uspješno izborile finale gdje su potom bile poražene od vršnjakinja iz Krapine, prvih nositeljica turnira. Tim su predstavljale Tamara Grobotek, Lucija Miličić, Lota Kalazić i Marija Miličević pod vodstvom trenera Alena Vuzema i pomoćnog trenera Antona Smrekara.
U konkurenciji parova Tamara Grobotek i Lucija Miličić ušle su u polufinale, gdje su ih porazile Sonja Kertez (Vodovod Osijek) i Tena Špoljarić (MGK Drava Žabnik), dok su u drugom polufinalu Lota Kalazić i Nika Gregurec (MGK Drava Žabnik) ispale od Karle Ivčić (Sveti Jakov) i Sare Rivetti (Krapina), kasnijih pobjednica turnira. Tako su u konkurenciji ženskih parova osvojene tri bronce.
Također vrijedi istaknuti i dobre nastupe djevojčica u pojedinačnom dijelu, gdje su sve četiri predstavnice prošle svoje skupine. U 1/8 finala ispale su Marija Miličević i Tamara Grobotek, dok su do 1/4 finala dogurale Lucija Miličić i Lota Kalazić.

Povezane objave