Poziv na biciklijadu Tour de Slavonia

Pozivamo sve na 7. po redu biciklijadu Tour de Slavonia,  koja je najduža biciklijada u Slavoniji i jedna je od tri najduže jednodnevne biciklijade u Hrvatskoj. Ove godine Tour de Slavonia mijenja rutu i povezivat  će tri značajne regije – Slavoniju, Baranju i Republiku Mađarsku.

Osnovni cilj ove biciklijade je povećati i obogatiti društveni život Grada Donjeg Miholjca kao i cijele regije.  U prošlogodišnjoj biciklijadi sudjelovalo je 150 biciklista iz cijele kontinentalne Hrvatske i šire, čime je ova biciklijada dobila velik značaj u promociji grada Donjeg Miholjca i regije. Biciklijada je namijenjena rekreativcima te su sudionici bili svih dobnih skupina. Osim samih biciklista, biciklijadu su pratili brojni gledatelji i volonteri u gradovima gdje biciklijada prolazi, što je doprinijelo uključenosti svih sudionika u život lokalne zajednice.

Ovogodišnja Tour de Slavonia prolazit će kroz Slavoniju, Baranju i Mađarsku, čime ovaj projekt dobiva i međunarodnu ulogu te daje veliki doprinos u razvoju cikloturizma, što je u skladu sa strategijom razvoja grada Donjeg Miholjca kao i razvoju Osječko baranjske županije.

Osim bogatijeg društvenog života, biciklijada će promovirati prirodne ljepote i znamenitosti  gradova kroz koje prolazi.

Ruta ove godine u dužini od 139 km izgleda ovako: Start hotel Slavona…lagana vožnja do dvorca Mailath (grupna fotografija, te snimanje iz zraka-dronom)…nakon toga krećemo za Valpovo – Osijek (tvrđa)  – Darda –Baranjsko Petrovo Selo – Vilany – Siklos – D.Miholjac – cilj (ručak).

Po završetku biciklijade u hotelu Slavona biti će upriličen ručak za sve sudionike ove manifestacije, te  glazbeni program u trajanju od 90 min donjomiholjačke grupe Frontiers, dok će nas kao i svake godine na višesatno putovanje ispratiti limena glazba Donji Miholjac u svom polusatnom nastupu.

U svakom od gradova predstavnici gradova i turističkih zajednica  organizirat će doček biciklista i prigodno osvježenje.

BK Siniša Crnčan

Povezane objave